Operatia de cezariana este o variantă aleasă de multe mame

Pentru viitoarele mămici care din diverse motive nu pot alege să nască pe cale naturală este foarte important ca acestea să se informeze cu privire la ceea ce înseamnă o naștere printr-o operație de cezariană. De cele mai multe ori, într-un asemenea moment este foarte important să știm cum să ne selectăm informațiile, mai ales ținând cont de felul în care acestea vin către noi din toate părțile și ne pot influența negativ. Astfel, pe clubulbebelusilor.ro poți citi foarte multe detalii cu privire la aceasta procedura și care sunt motivele pentru care trebuie să apelezi la o asemenea variantă. 

Motivele pentru care femeile apelează la cezariană

Există diverse motive pentru care o viitoare mama decide sa nască printr-o operație de cezariană, iar printre cele mai cunoscute dintre ele se numără faptul că tot mai multe femei au încredere în această procedură și de asemenea, frica de durere este un alt motiv invocat de acestea. Totodată există o anume teama legată de rupturi perineale la naștere, iar multe femei o aleg pentru simplu fapt că pare mai sigură atât pentru ele, cât și pentru făt.

Posibilitatea programării nașterii

Un avantaj care nu poate fi trecut cu vedere în cazul nașterii prin cezariană este cel care ține de faptul că prin aceasta îți vei putea programa data nașterii. Astfel, femeile știu din timp care este momentul în care ar trebui să se interneze în spital, iar panica și agitația unei nașteri pe cale naturale nu vor mai fi motive de îngrijorare.

Cezariana este percepută ca fiind mai sigură pentru făt

Fiind vorba despre o operație sterilă și chirurgicală, există aceasta idee, conform căreia, cezariana este o metodă de naștere mai sigură pentru făt. Există totuși numeroase motive pentru care este obligatoriu să apelăm la o astfel de metoda pentru binele copilului nostru, iar cel mai des întâlnit este poziția nefirească a acestuia în burta. În astfel de situații, doctorul este cel care poate decide ce este cel mai bine atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Informații despre operația de cezariană de pe Clubul Bebelușilor

Din 2011, Clubul Bebelușilor este un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a ști exact care sunt riscurile la care te expui, dar și care sunt avantajele unei asemenea proceduri. Mai mult, aici este locul din care părinții pot învăța în fiecare zi ceva nou sau pot împărți cu alții o poveste care ar putea fi de ajutor. Fiecare naștere este o experiență nouă și chiar dacă ai mai trecut prin asta, cel puțin o dată, cu siguranță vei putea învăța lucruri noi despre diversificare, despre alimentația copiilor și despre activitățile pe care le puteți desfășura împreună.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *