Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 5 digitalizează serviciile de plată

Direcția Taxe și Impozite Sector 5 a devenit una dintre cele mai moderne și organizate instituții din țară, venind în sprijinul cetățenilor Sectorului 5 prin implementarea cu succes a unor proceduri online de plată a taxelor sau amenzilor, care și-au dovedit eficiența, făcând uitată aglomerația din vecinătatea ghișeelor, spune cel mai nou site de stiri din Bucuresti.

  Totul a pornit din inițiativa primarului Sectorului 5, Daniel Florea, care a dorit să vină astfel în sprijinul locuitorilor Sectorului 5: „Ne dorim să oferim cetățenilor un mod facil în care să interacționeze cu instituția noastră, prin măsuri adaptate standardelor europene în vigoare. Este una dintre obligațiile pe care le avem ca autoritate publică de interes local și de care ne străduim să ne achităm în mod onorabil, cu respect față de locuitorii Sectorului 5 și față de nevoile administrative ale acestora”. 

Astăzi, angajamentul edilului a devenit realitate, în premieră la nivel național, la nivelul Sectorului 5 devenind funcțională opțiunea plății online a taxelor locale și impozitelor.

  Astfel, prin intermediul calculatorului, de acasă, sau al diferitelor terminale, de genul Qiwi, Selfpay, Centrul de plăți Un-Doi, online prin ghiseul.ro, întâlnit la tot pasul în Capitală, dar și oriunde în țară, în Mall-uri sau magazinele mari, contribuabilii pot achita, fără a mai fi nevoiți să treacă prin stresul statului la coadă, absolut toate taxele, inclusiv cea pentru parcare, impozitele locale sau amenzile contravenționale.

  Evitarea aglomerației de la ghișee nu este singurul avantaj al strategiei de lucru cu cetățenii, implementate în cadrul DITL Sector 5. Locuitorii Sectorului 5 aflați în alt oraș, în interes de serviciu sau în vacanță, nu trebuie să își mai faci griji în privința faptului că termenul limită pentru plata taxelor expiră sau că vor fi nevoiți să se întoarcă în București pentru efectuarea acestora, fiind suficient să intre acum în cel mai apropiat magazin, să acceseze unul din terminalele mai sus menționate, plata fiind realizată pe loc.

  „Centrul de plăți Unu-Doi” este una dintre aplicațiile online care permite plata imediată, de casă, din fața calculatorului, a taxelor și impozitelor către Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 5, implementată cu succes de către reprezentanții acesteia special pentru contribuabilii săi.

  Pe lângă serviciile puse deja la dispoziția cetățenilor, platforma „Centrul de plăți Unu-Doi” va permite, în scurt timp, și plata imediată a amenzilor primite, chiar dacă locuitorii sectorului 5 se află la zeci sau sute kilometri distanță de Capitală. 

Astfel, aceștia vor putea plăti o amendă (care nu este debitată încă în contul de taxe și impozite al DITL Sector 5) în orice moment prin intermediul acestui portal aflat în prezent aproape peste tot în marile magazine sau centre comerciale, indiferent de locul în care se află, economisind timp și bani, fără a mai fi nevoiți să aștepte ca respectiva sancțiune financiară să ajungă în evidențele Direcției și apoi să se deplaseze la sediul acesteia pentru efectuarea plății, situație în care ar putea risca depășirea termenului de 15 zile stabilit de lege pentru a beneficia de plata a doar jumătate din cuantumul amenzii.

 De asemenea, prin intermediul sistemelor de plată electronice implementate, se pot obține facil informații cu privire la obligațiile de plată, pentru acest lucru fiind necesar doar acceptul contribuabilului cu privire la autorități prin intermediul email-ului, prin semnarea unui formular prin care acesta este de acord să îi fie înregistrată adresa de email în evidențele Direcției, iar dialogul cu reprezentanții acestei direcții se simplifică foarte mult, fiind eliminat astfel mersul la ghișeu pentru a obținerea detaliilor despre situația plăților.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *