De acum stiu de unde se pot cumpara produse consumabile pentru domeniul medical

In domeniul medical, activitatea nu se poate desfasura sub nici o forma daca personalul nu utilizeaza consumabile medicale de unica folosinta. Cand ne gandim la domeniul medical, discutam despre cabinete medicale de specialitate, clinici sau spitale publice si de stat, cat si serviciile medicale specializate in domeniul ingrijirii la domiciliu. Consumabilele medicale se folosesc si in situatiile in care persoanele au de facut in permanenta, accidental sau din necesitate, diverse manevre medicale care presupun utilizarea consumabilelor. In aceeasi categorie, a domeniului care foloseste pentru desfasurarea activitatii consumabile medicale de unica folosinta intra si saloanele de infrumusetare si de estetica corporala cum ar fi, coafor, manichiura, pedichiura, cosmetica, tatuaje, piercing.

Cea mai mare cantitate de consumabile medicale se foloseste in salile de operatie ale spitalelor private si de stat, la primiri urgente, unde instrumentele precum pense, bisturie, foarfeci chirurgicale, seringi, ace se folosesc cu o pondere foarte ridicata. Ca instrumentarul sa fie folosit in siguranta, acesta trebuie neaparat sa fie sterilizat, aceasta insemnand ca va fi nevoie de casolete sau pungi de sterilizare, inclusiv indicatoare, acestea avand rol de a diferentia obiectele sterilizate de cele nesterilizate. Aceasta conditie trebuie sa o respecte si saloanele de infrumusetare in ceea ce priveste instrumentarul folosit, exceptia o fac doar consumabilele care sunt de unica folosinta si care sub nici o forma nu vor fi folosite la a doua persoana.

Cand discutam despre unitatile de primiri urgente, cazurile presupun diferite patologii, iar consumabilele medicale de unica folosinta cuprind pansamente, comprese si bureti hemostatici, branule cu valva si cateter, electrocautere, ce se utilizeaza pentru hemoragii masive, perfuzoare, sonde uretrale, sonde nazo-gastrice, sonde de aspiratie, baloane de resuscitare.

De asemenea, in laboratoare se folosesc consumabile medicale de unica folosinta, si aici ne referim la eprubete pentru recoltarea de probe de sange, lamele, urocultoare, coprocultoare. In plus, deseurile biologice periculoase si acele seringelor de unica folosinta se colecteaza selectiv, prin depozitarea acestora in recipiente si cutii cu regim special.

Pe site-ul medaz.ro este prezentata o gama larga si variata de consumabile medicale online atat de necesare indiferent de activitatea pe care o desfasuram, inclusiv, se gasesc solutii dezinfectante concentrate care se folosesc pentru igienizarea, dezinfectia si sterilizarea instrumentarului. Aceste solutii pentru a fi eficiente au proprietati bactericide, fungicide si virucide. Medaz pune la dispozitia clientilor sai, solutii pentru dezinfectarea mainilor si a tegumentelor.
Pe langa aceste produse, pe site se gasesc consumabile ce tin de protectia personala, fie ca este vorba despre personal medical, fie pacienti. Aceste produse presupun halate, manusi, saboti si masti, cearceafuri din hartie, aleze absorbante, scutece incontinenta adulti, kit-uri prim ajutor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *