Recomandări despre vizitele la medicul dentist

Un control stomatologic regulat este important pentru că vă ajută să vă mențineți dinții și gingiile sănătoase. Ar trebui să faceți o vizită regulată o clinică dentară în București sau în orice alt oraș cel puțin o dată la 6 luni sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Ce se întâmplă în timpul controlului medical stomatologic?

Există 2 părți atunci când vorbim despre o vizită la stomatologie și anume – controlul sau examinarea și curățarea orală.

La controlul stomatologic, medicul dentist va verifica dacă există carii. Ar putea fi luate raze X pentru a detecta cariile dintre dinți. Examenul va include și o verificare a plăcii și a tartrului de pe dinți. Placa este un strat lipicios de bacterii, care dacă nu este îndepărtată, se poate întări și deveni tartru. Nu puteți îndepărta tartrul prin periaj și ață dentară, iar acest lucru poate fi făcut la o clinică dentară în București. Dacă placa și tartrul se acumulează pe dinți, acestea pot provoca boli bucale, de aceea este bine să le preveniți la timp. De asemenea, gingiile tale vor fi verificate, iar acest lucru se va face cu un instrument special pentru a măsura adâncimea spațiilor dintre dinți și gingii. Cu gingii sănătoase, spațiile sunt puțin adânci, lånepengar iar când oamenii au boli ale gingiilor, spațiile pot deveni mai adânci.

Dental Braces Treatment Details | Removal & Recovery

Controlul ar trebui să includă și o examinare atentă a limbii, gâtului, feței, capului și gâtului. Aceasta este pentru a căuta orice semne de probleme – umflare, roșeață sau posibile semne de cancer.  De asemenea, dinții tăi vor fi curățați cu prilejul acestei vizite. Periajul și folosirea aței dentare vă ajută să vă curățați placa de pe dinți, dar nu puteți îndepărta tartrul acasă. În timpul curățării, medicul dumneavoastră dentar va folosi instrumente speciale pentru a îndepărta tartrul, iar această tehnică se numește scalare.

După ce dinții tăi sunt detartrați, aceștia pot fi lustruiți. În cele mai multe cazuri, se folosește o pastă granuloasă pentru această etapă, care ajută la îndepărtarea oricăror pete de suprafață de pe dinți. Pasul final este folosirea aței dentare. Întotdeauna profesionistul în domeniul stomatologiei va folosi ață dentară pentru a se asigura că zonele dintre dinți sunt perfect curate.

Ce trebuie să faceți între fiecare vizită la o clinică dentară în București?

Asigurați-vă că aveți grijă de dinți și gingii între vizitele dentare regulate. Placa se formează mereu pe dinții tăi, dar o poți gestiona prin periaj și ață dentară în mod regulat.

Iată câteva sfaturi pentru o bună îngrijire orală acasă:

  • Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Asigurați-vă că utilizați o pastă de dinți care conține fluor.
  • Folosiți o apă de gură pentru a ajuta la controlul bacteriilor din plăci. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați  și respirația proaspătă.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *