Câteva beneficii în plan psihic și fizic ale masajelor terapeutice

Câteva beneficii în plan psihic și fizic ale masajelor terapeutice

Dacă vă gândiți la un masaj terapeutic în aceste momente, însă nu știți unde să apelați pentru a primi doza de bine de care aveți nevoie, aflați că la MovKinetic puteți să vă bucurați de aceste servicii, oferite de profesioniști din domeniu. Așa cum deja, stiți masajul terapeutic are o mulțime de beneficii pentru corp și muschi. Haideți să le parcurgem împreună!

1. Masajul reduce durerile musculare și durerile

Masajul terapeutic este unul dintre instrumentele de recuperare de top pentru durerile musculare ce apar după antrenamente, în special pentru sportivii de performanță. 

Pe lângă calmarea durerilor musculare, terapia prin masaj poate reduce durerea corporală la persoanele care se luptă cu durerea cronică sau cu orice sindrom al cărui efect secundar este durerea. Unele studii arată că masajul terapeutic poate ameliora durerile legate de fibromialgie, intervenții chirurgicale și multe altele . 

2. Ameliorează stresul și anxietatea

Liste nesfârșite cu lucruri de făcut, termene limită, obligații familiale, încercarea de a ține pasul cu evenimentele tuturor prietenilor tăi – cei mai mulți adulți din ziua de azi sunt plini responsabilități.

Masajele regulate pot ajuta la reducerea nivelurilor de stres și anxietate pe care le simțiți zilnic. Nu numai că ai ceva timp pentru tine pentru a te simți bine, dar terapia prin masaj vă ajută mintea și corpul să se relaxeze. 

Din punct de vedere fizic, masajul permite corpului să elibereze tensiunea, iar din punct de vedere psihic, acesta  induce o senzație de calm și reduce stările anxioase.

3. Te poate ajuta să dormi mai bine

Așa cum stresul și anxietatea sunt nelipsite astăzi, la fel este și lipsa de somn. Dacă aveți nevoie de puțin ajutor pentru relaxare, luați în considerare integrarea de masaje regulate în rutina dumneavoastră de wellness. Masajul terapeutic vă poate ajuta să adormiți mai repede, să vă odihniți așa cum aveți nevoie și să și să obțineți o calitate mai bună a somnului. Terapia prin masaj este cunoscută pentru că ajută persoanele cu insomnie să se odihnească mai bine. 

4. Vă poate îmbunătăți funcția imunitară

Dacă simțiți că deseori suferiți de o răceală sau de o altă boală minoră, puteți beneficia de masaj terapeutic. Acesta poate crește numărul de limfocite – un tip de globule albe care vă apără corpul de boli. Știința arată, de asemenea, că terapia prin masaj poate reduce șansele de boli precum inflamația și cortizolul.  

5. Masajul vă poate crește flexibilitatea și capacitatea de mișcare

Poți să-ți atingi degetele de la picioare? Dacă tocmai ai încercat și ți-ai dat seama că nu, atunci poti beneficia de un masaj terapeutic care să te facă să fii în formă maximă mereu. Prin manipularea țesutului moale din întregul corpul, terapia prin masaj vă poate îmbunătăți mișcarea și flexibilitatea articulațiilor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *