Noptile alaturi de Maru

Maru este pisica noastra, pe care am prezentat-o aici. Blana ei e mai lucioasa decat cea mai calitativa haina de blana, e pufoasa si daca e ingrijita cum trebuie (vitamine, periat), nu lasa urme prin casa.
Maru este o pufosenie foarte foarte curioasa, foarte alintata, gratioasa ca o printesa si cu un caracter foarte bine conturat.
Maru doarme unde vrea EA, toarce cand vrea EA, se lasa mangaiata cand vrea EA! Este innebunita dupa sunetul apei cand curge, de aceea nu am nicio sansa de a ma spala pe fata ori face dus fara ca ea sa miaune de parca ar veni sfarsitul lumii. Daca ii dau drumul sare pe coltul cazii si sta cumintica acolo, cu ochii cascati si nasul curios.  Dupa ce termin dusul exloreaza cada umeda, de aceea trebuie sa am mare grija cu eventualele urme de spuma.
Am un ursulet destul de mare, primit cadoul acum multi ani de la actualul sot, pe vremea aia iubit. Maru are o obsesie pentru paturile si chestiile plusate. A descoperit pe Joey (ursul, si nu pricep de ce asa de tarziu) acum 3 saptamani… De atunci tot mai descopar cate o bucatica de urs prin casa. Sta, il framanta, il scarpina serios cu ghearele si toarce. Pesemene-i place fiindca-i moale si pufos.
Maru e innebunita dupa cutii, pungi, rucsacuri, orice are o deschizatura.

In aceste chestii ea incearca sa intre… uneori are succes, alteori nu. Uneori, dupa ce reuseste sa se bage, nu mai poate iesi (ori nu mai stie cum) – o intamplare din asta am patit acum cateva nopti cand s-a bagat in cearsaful de la patura  si m-a trezit in incercarile zadarnice de a iesi de-acolo.
Dimineata, pe la 5-6, o apuca alintatul. Framanta ea bine ursul dupa care sare pe pat si vine intre noi mieunand delicat si torcand. Daca avem noroc, inceteaza dupa 1 minut de ignorat.
Maru e tare jucausa dar, in acelasi timp, foarte atenta. Nu zgarie si nu musca. Ei, de muscat se preface ea ca musca, dar daca simte piele de om se opreste si mai mult mesteca delicat. Pe mine una ma gadila. Cand e ea foarte afectuoasa, vine si linge mana celui ce o hraneste. Cand are chef de joaca si este ignorata, vine si se propteste cu labutele din fata pe scaunul pe care stai tu si lucrezi, casca niste ochi cat China si miauna asa a jale de spui ca nu am mai hranit-o de o saptamana. E doar alintata…