Mi-am făcut implant de păr după reuniunea de clasă

Multe întâmplări ne sunt date să le trăim în viață, dar puține cele care ne fac să ne schimbăm radical modul de gândire. Eu, de exemplu, mi-am făcut implant de păr după reuniunea de clasă.

Dar să vă spun cum s-a întâmplat. Prin martie, anul trecut, m-am trezit că primesc o invitație pe un grup de Facebook. Era grupul foștilor mei colegi de liceu rehabs in florida, care se hotărâseră să organizăm reuniunea de 20 de ani de la încheiere școlii. Ei nu știau însă cât mă temeam eu de această reîntâlnire.

Pe Facebook ne-am regăsit și am reînceput să vorbim și să ne punem la curent cu noutățile din viața noastră. Majoritatea se însuraseră și aveau copii, iar alții se stabiliseră în străinătate. Eu nu făceam parte din nicio categorie. Eram în continuare burlac și amânam momentul însurătorii și, scuzați-mi lauda, nici nu mă îngrășasem ca alți colegi de-ai mei. Aveam însă chelie. Era mare, lată. De la frunte până după creștetul capului scalpul meu era lipsit de păr.

Normal că m-am gândit să apelez la un implant de păr, dar de la vis la faptă e cale lungă. Mai ales în cazul unuia ca mine, care se teme să meargă web de spital.

Ei bine, în vara lui 2017, a trebuit să particip la reuniune. Să nu fiu înțeles greșit, îmi doream să-mi revăd foștii colegi, dar dacă s-ar fi putut cumva, să fac asta fară ca ei să îmi observe chelia.

Iar de ceea ce mi-a fost teamă nu am scăpat, pentru că chelia mea se vede de la o poștă. În mod normal, aș fi purtat o șapcă, dar pentru un eveniment ca acesta nu era potrivită. Cine să fi bănuit că alopecia mea, chelia, o să fie subiectul principal de glume din ziua respectivă.

S-au făcut poante, zeci, iar eu am râs de ele pentru că erau prea bune. La final, o colegă de clasă a propus să refacem o fotografie făcută în urmă cu 20 de ani, cea clasică de pe scările din fața liceului. Am stat și la poza aceea și după ce le-am comparat cu cele din tinerețile noastre, o colegă, Anda, de profesie medic, m-a întrebat de ce nu-mi fac implant de păr. I-am răspuns rapid: „de frică” și toți au început să râdă în hohote.

A treia zi după reuniune, Anda mi-a telefonat și a început să ducă muncă de lămurire cu mine, insistând să apelez la un implant de păr. Avea atâtea argumente și mi-a trimis păreri, fotografii înainte și după procedura de implant de păr, încât dicuția cu ea m-a convins.

Implant de păr- păreri și fotografii înaite-după

Pentru prima oară mă simțeam motivat să apelez la un implant de păr. Înțelesesem clar că metoda nu este atât de durerosă, iar șansele de reușită sunt de 100%.

Și, iată-mă cum m-am programat la o sedință de consiliere Esteworld, la Ensar Duman, reprezentantul în România a Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie din Turcia. Răspunsul a fost favorabil. 

Implant de păr  – Ce înseamnă implant de păr prin metoda FUE

Următoarea săptămâna am plecat în Turcia, la Istanbul, unde m-am lăsat supus procedurii de implant de păr prin metoda FUE. Mai exact, Extracția de Unități Foliculare (Follicular Unit Extraction – FUE), extragerea firelor din zona cefei și implantarea în cea dorită.

Aceasta era modalitate de reconstrucție capilară agreată atât de medici, cât și de mine. Eu eram încântat că voi putea să port părul scurt și nu voi avea o cicatrice lineară. În plus, în timpul extracției firelor de păr din zona cefei, se realizează incizii de 1 mm, care nu lasă semne adânci. Oricum, mi s-a făcut două anestezii și durerea a fost suportabilă.

Implant de păr – Cât durează realizarea procedurii? Dar recuperare?

După 5 ore am ieșit din sala fericit că am ales să fac
implant de păr în Turcia.

A doua zi, a urmat o nouă consultație. Mi s-a făcut un instructaj despre ce nu am voie să fac în următoarea perioadă și cum să îngrijesc zona pe care s-a acționat.

Implant de păr- Cât costă serviciile de implant de păr

Costul intervenției mele a fost de 1.900 de euro, la care s-a adăugat biletul de avion plătit separat. De la aeroport la spital și invers am mers cu un microbuz pus la dispoziție de clinică.

De la realizarea procedurii de implant de păr în Turcia a trecut un an. Părul mi-a crescut, rădăcinile implantate au căzut și în loc au apărut altele noi.

Am scăpat de chelie, dar acum am altă problemă… Anda, fosta mea colegă de clasă, mi-a devenit „colegă” de apartament și viitoare soție. Așa că, prin implant de păr am scăpat de chelie, dar și de burlăcie!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *