Lefkada locul în care relaxarea și liniștea îți vor cuceri inima.

Seri însorite, plaje aurii și căldura incredibilă a zilelor de vară, sunt doar câteva dintre elementele de care vei avea parte dacă vei decide că vrei să mergi într-o vacanță în Lefkada. Bucură-te de toată esența vacanțelor în Grecia, într-un sejur de câteva zile pe insula celor mai frumoase amintiri. 

Orașul Lefkada 

Orașul este centru administrativ ala insulei și este locul perfect de unde ai putea începe să explorezi insula și secretele pe care aceasta le pune la dispoziție. Pe de altă parte acesta este și prima intrare pe insulă, pornind de la podul rutier. Încă de la prima vedere, orașul este o reprezentare a trecutului și a istoriei, astfel încât, deși în anul 1953 acesta a fost distrus complet, veți mai putea observa în picioare câteva monumente care s-au păstrat cu sfințenie. Cei putea vizita aici locuri fantastice precum fortăreața Agia Maura, care a fost construită tocmai pentru a apăra insula de pirați. De asemenea, veți putea admira biserica Agios Spyridon sau muzeul de Arheologie și pentru muzeul Folclorului și vei putea să guști din preparatele tradiționale în timp ce te plimbi pe Mela Street. 

Nidri 

Această stațiune este cunoscută ca fiind una dintre cele mai populare de pe insulă și este cea care găzduiește un port plin cu iahturi și bărci de toate mărimile. O vizită prin port te va cuceri cu siguranță și te va face să te îndrăgostești cât de repede de zona în care te afli, iar de cele mai multe ori, zona va străluci prin felul în care este mereu adusă la viață de către turiștii care trec pe aici în fiecare clipă.

Sivota

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai pitorești sate de pe insula Lefkada, Sivota reușește să cucerească fiecare turist prin frumusețea peisajelor și mai ales prin felul în care acestea par a fi desprinde de realitate. Partea vestică a insulei este ceva mai stâncoasă și mai abruptă adăpostind plaje mai mari și spectaculoase, în timp ce partea estică este ceva mai ferită de tot ceea ce înseamnă curenți, lucru care o face mult mai potrivită pentru cei care vin în vacanță împreună cu cei mici. 

Porto Katsiki 

Un lucru este cert atunci când vorbim despre un sejur în Lefkada este referitor la plajele fascinante ale insulei și la toate surprizele pe care aceasta le poate pune la dispoziție. Astfel, una dintre cele mai importante întinderi de acest fel de acolo este chiar Plaja Katsiki, care reușește să-i atragă pe turiști prin frumusețea ei și prin amenajarea menită să transforme orice vacanță într-o adevărată plăcere. De altfel, este important să menționăm că pentru a ajunge aici va trebui să cobori 80 de trepte de stânci, însă peisajul va fi unul mai mult decât satisfăcător.  

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *