Intrebarea lui Minovici si calugarul Zen

Exista o linie de aparare a stiintei: se cheama dogma. Dogma nu este un dusman, este o potenta in asteptare. O penitenta, pana la urma, care vorbeste despre egocentrism. Romanii au fost adesea acuzati ca sunt egocentristi tocmai din cauza faptului ca au rememorat sentimentul inceputului. Poate l-au facut intr-un mod eronat, dar ce ma priveste culoarea florii atata timp cat radacina ei fierbe in ceai vindecator? Cei care acuza romanismul de egocentrism sunt in procent major tot romanii. Ceilalti romani. Este hilar ca in combatul lor, devin ei insisi adepti ai centralizarii Universului, insa nu in Romania, ci in tarile mari puteri ale lumii. Din cauza copertelor, cel mai probabil. Zambesc.
Lumea s-a schimbat adanc. Am fi marsavi sau ignoranti sa nu cautam Centrul. Pentru ca acolo este samanta.
Langa fantana Miorita sunt doua case iesite din ordinar.

Au apartinut familiei Minovici, astazi nu stiu povestea lor. Ar trebui sa mergeti sa cititi firele de dovada. Ne gandim brusc ca Minovici a apartinut de o societate. Emblema stupului dainuieste acolo, fraternizand cu credintele vechi ale lui Lovinescu. Ori a studiat documente importante ori a fost un copiator desavarsit. Zambesc.
In cartile documentare despre studiile lui Nicolae Minovici nu se specifica niciunde de ingeniul spiritual. Desi adulmecasem totul de cand aflasem ca atarnase de buna voie la bratul Mortii, in sforile irealitatii.
Ti-am
spus ca vom deveni prieteni. Si totusi, te-ai teme dac-am venit sa schimb eu lumea?
http://www.muzeuldeartavecheapuseana.blogspot.ro/
Uitasem exercitiul: incercam sa imbarbatam pe cineva fara sa folosim cuvinte, fara sa folosim corpul. Cum facem? Iata limba de foc a cuvintelor!