De ce m-am hotarat sa renunt la Diesel si benzina

Cei mai multi dintre romani conduc autoturisme Diesel intrucat acestea consuma mai putin, insa pe termen lung se dovedesc a fi mult mai poluante, dar si mai dificil si mai costisitor de intretinut decat cele pe benzina. Poluarea reprezinta un subiect foarte sensibil in ziua de azi, motiv pentru care motorina incepe sa fie interzisa treptat in marile orase ale Europei, iar viitorul este reprezentat de autoturismele electrice. Insa pana cand acestea sa devina majoritare se poate apela si la alternativa GPL-ului, care promite cateva avantaje importante.

Costuri mult reduse

Asadar, cine este interesat de instalatii GPL in Bucuresti, cu siguranta, stie ca acestea ajuta la reducerea la jumatate a costurilor implicate de fiecare drum. Pretul pe litru al benzinei sau motorinei se apropie cu pasi repezi de pragul de 6 lei, insa cel al gazului petrolier lichefiat este de circa 2.5 lei. Totodata, investitia initiala incepe de la circa 500 de euro in cazul sistemelor universale si pot ajunge pana la aproape de 1.000 de euro sau mai mult in cazul celor dedicate anumitor tipuri de motoare, insa aceasta suma se amortizeaza mai repede cu cat se parcurge in numai mare de kilometri, iar economiile vor fi resimtite ulterior direct in buzunarul soferilor.

Mai putin poluant

Chiar daca poluarea nu se afla pe lista preocuparilor celor mai multi dintre soferi, aceasta afecteaza viata si viitorul tuturor, motiv pentru care este important sa fie alese autoturisme cat mai prietenoase cu mediul inconjurator. Asadar, pana cand cele electrice nu vor deveni mai accesibile din punct de vedere financiar, aceste instalatii GPL in Bucuresti reprezinta o alternativa care merita luata in calcul in toate situatiile.

Siguranta deplina

Sistemele comercializate in ziua de azi sunt foarte moderne, ceea ce presupune ca fiecare client se va bucura de siguranta deplina atunci cand opteaza pentru aceste instalatii. In schimb, este esentiala instalarea acestora doar in cadrul service-urilor acreditate RAR, aceasta fiind si singura modalitate prin care se bucura de garantie, ce poate varia in functie de varianta aleasa.

Confort in orice vacanta

In plus, sistemele sunt foarte compacte, ceea ce presupune ca rezervoarele nu vor mai ocupa o buna parte din suprafata portbagajului, ci pot fi alese unele care sunt disponibile sub forma rotii de rezerva. Pe aceasta cale orice vacanta va fi la fel de comoda ca inainte, doar ca mult mai economica.

Micile detalii

Totodata, nu trebuie omise nici micile detalii, precum faptul ca se evita cozile interminabile, in special din zilele de weekend de la benzinarii intrucat numarul autoturismelor care functioneaza pe sisteme GPL este mult mai redus. De asemenea, soferii nici nu se vor mai murdari pe maini si nu vor capata mirosul de carburant de fiecare data cand alimenteaza.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *