Cum poate ajuta studierea unui instument la capitolul dezvoltare personala?

Odata cu venirea verii, multi parinti cauta sa isi inroleze copii la diferite activitati, in incercarea de a dezvolta abilitatile motrice si de concentrare a celor mici. Unii copii insa nu sunt orientati spre sport, iar acest lucru nu trebuie sa fie neaparat o problema deoarece o serie de lectii de pian ofera cateva dintre aceleasi beneficii, daca nu chiar mai multe. Pentru multi adulti, aceste cursuri sunt o modalitate excelenta de a ajuta la atenuarea stresului, stimularea mintii, imbunatatirea coordonarii si promovarea unui sentiment general de bine.

Sa parcurgi o serie de lectii de pian nu va fi doar distractiv, ci si un exercitiu excelent pentru creier. In acelasi mod in care muschii dumneavoastra pot beneficia de antrenamente de rezistenta sau exercitii cardiovasculare, practicarea pianului timp de doar 20 de minute pe zi va poate ajuta sa va mentineti sanatatea mentala.

Importanta invatarii de a canta la pian a fost documentata ca metoda de reabilitare fizica la persoanele de toate varstele, dar poate ajuta in special pe in varsta sa ramana activi mental si sa protejeze impotriva anumitor afectiuni, cum ar fi Alzheimer. Iata alte beneficii care pot transforma lectiile de pian intr-o adevarata oportunitate de dezvoltare personala:

Imbunatateste abilitatile academice

Muzica si matematica se afla intr-o relatie stransa una cu cealalta. Prin intelegerea masurilor unei melodii, a ritmului si a scalelor, copiii invata cum sa imparta, sa creeze fractii si sa recunoasca tiparele.

Dezvolta abilitati fizice

Pianul va ajuta copiii sa isi dezvolte coordonarea si abilitatile motorii; deoarece pentru a canta la pian va fi necesara miscarea mainilor, a bratelor si a picioarelor. Acest tip de instrument este minunat pentru copiii multa energie. Pianul va necesita simultan actiuni diferite de la mana dreapta si cea stanga. Pianul nu numai ca va ajuta la dezvoltarea ambidexteritatii, dar va ajuta pe cei mici sa se simta confortabil in pozitii incomode, iar imbunatatirea coordonarii si perfectionarea sincronizarii pot pregati copiii si pentru alte hobby-uri, cum ar fi dansul si sportul.

Cultiva abilitatile sociale

Lectiile de pian de grup necesita interactiune si comunicare intre colegii, care incurajeaza munca in echipa, deoarece copiii trebuie sa colaboreze pentru a crea un crescendo sau accelerando. De exemplu, daca cineva canta la instrument prea tare sau accelereaza prea repede, celalalt va trebui sa se adapteze, astfel ca este important ca copiii sa cunoasca si sa inteleaga rolul lor individual intr-un ansamblu mai mare.

Imbunatateste stima de sine

Lectiile ofera un adevarat forum unde cei mici pot invata sa accepte si sa dea critici constructive, iar transformarea feedback-ului negativ intr-o schimbarea pozitiva ajuta la cresterea increderii in sine. Lectiile de grup, in special, ii pot ajuta pe copii sa inteleaga ca nimeni (nici macar ei sau colegii lor) nu este perfect si ca fiecare persoana se poate imbunatati la orice capitol. Mai mult, odata ce un copil va fi suficient de avansat, va avea abilitati muzicale care il vor ajuta sa iasa in evidenta in societate.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *