Celulele stem pot fi prelevate dupa nastere

Sunt putini cei care s-au interesat de tratamentele cu celule stem, insa acestea sunt din ce in ce mai populare chiar si in Romania, motiv pentru care merita sa fie descoperite toate detaliile despre aceste proceduri. In primul rand, aceste tratamente cu celule stem nu sunt deloc noi in domeniul medical, ci au fost folosite cu succes inca din anii ’50, iar pana in ziua de azi au ajuns la versiuni mult imbunatatite. Insa care este procedura de recoltare celule stem? Exista mai multe variante, iar totul depinde de provenienta celulelor.

Diferite surse

Celulele stem pot fi prelevate din diferite surse ale corpului, insa nu toate sunt la fel de bogat. Maduva osoasa reprezinta o sursa la care se apeleaza in multe randuri, insa una dintre cele mai potrivite optiuni este reprezentata de sangele cordonului ombilical. Procedura trebuie sa fie pusa in practica imediat dupa nastere, in caz contrar aceasta este o sursa irosita, iar celulele stem care pot fi benefice intr-o multime de cazuri sunt pierdute.

Usor de pus in practica

In plus, tratamentele cu celule stem nu sunt deloc dificil de pus in practica, motiv pentru care pacientii nu au motive de teama si se vor putea simti in largul lor. Bineinteles, procedurile difera in functie de sursa celulelor stem si poate ca cea mai simpla este reprezentata de sangele cordonului omibilical intrucat totul se pune in practica imediat dupa nastere, simplu si rapid, fara batai de cap.

Pentru diverse tratamente

Celulele stem pot fi folosite pentru o multime de tratamente, mai exact pentru combaterea a circa 80 de boli si se asteapta ca aceasta lista sa fie completata in viitorul apropiat si sa ajunga la pragul de 100. Printre acestea putem aminti leucemia, diabetul de tip 2, diferite forme de cancer, arsurile si nu numai, pentru ca celulele stem ajuta la regenerarea celor afectate.

Depozitare la banci publice sau private

De asemenea, cei interesati au posibilitatea de depozitare a celulelor stem la banci publice sau private, existand o diferenta majora intre cele doua. Astfel, in cazul celor publice donarile se fac sub anonimat, ceea ce presupune ca celulele stem vor putea fi folosite de catre cei care au nevoie, fara a exista o garantie pentru donatori ca se vor putea folosi de celulele proprii. In schimb, in cazul bancilor private, acestia sunt cei care decid modul in care vor fi utilizate celulele donate.

Diferite pachete disponibile

Pentru cele mai bune pachete de recoltare celule stem si depozitare oricine poate apela la StemSure unde sunt propuse patru optiuni, cea mai accesibila din punct de vedere financiar fiind cea la 1.299 de euro, pe cand pentru cea mai completa trebuie sa se achite un pret de 2.390 de euro.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *