Cele mai economice masini diesel in 2017

Autoturismele echipate cu motoare Diesel au fost dintotdeauna foarte populare intrucat asigura un consum mai scazut de carburant si in ciuda faptului ca acestea impun un pret mai mare la achizitie, toate modelele sunt foarte cautate, inclusiv in Romania. Insa nu numai economia de carburant este cea care ii atrage pe soferii romani si europeni, ci si performantele, intrucat asigura putere si siguranta in toate depasirile. Cu alte cuvinte, la ora actuala mai mult de jumatate din autoturismele comercializate in spatiul european sunt cu motoare Diesel.

Diferite avantaje

Pe langa cele amintite anterior, precum economiile la fiecare drum parcurs si performantele motorului, soferii se bucura de un cuplu important, care se obtine la o turatie scazuta. In plus, motorina este mai ieftina decat benzina de cativa ani incoace, iar tendintele arata ca acestea se vor pastra astfel. In plus, si noxele sunt tot mai scazute de la un model la altul, motiv pentru care este usor de inteles de ce majoritatea europenilor aleg motorina fata de benzina.

Minusuri

Principalul minus este faptul ca preturile sunt cu cel putin 1.000 de euro mai mari decat cele ale motoarelor pe benzina, insa aceasta diferenta este amortizata in doar 12 luni daca se parcurg 20.000 de km in plus, ceea ce nu este imposibil in cazul multor soferi. Nu trebuie omis nici faptul ca intretinerea este mai scumpa decat in cazul benzinei, iar cu toate ca motoarele Diesel pot fi foarte fiabile, atunci cand se defecteaza, de cele mai multe ori, implica costuri foarte ridicate.

Optiuni

Astfel, cei interesati de cele mai economice masini de anul acesta pot vedea topul alcatuit de britanicii de la AutoExpress, fiecare dintre acestea fiind echipate cu motoare Diesel si comercializate in Europa, inclusiv in Romania. Astfel, prima pozitie este ocupata de Peugeout 208 cu motorul 1.6 Blue Hdi, ce promite un consum mixt de numai 3/100 km, iar locurile 3, 4 si 5 sunt ocupate de Renault Clio cu al sau 1.5 dCi, Opel Corsa cu 1.3 CDTi si Kia Rio cu 1.1 CRDi, toate asigurand un consum mixt de numai 3.6 litri/100 km. Topul 5 este finalizat cu Skoda Fabia si motorul de 1.4 Tdi, care promite un consum de 3.8 litri/100 km.