Ce obiceiuri credeai ca iti fac rau, insa in realitate nu este asa

Nu te mai ingrijora daca ai mancat ceva seara tarziu sau daca uneori nu respecti programul de la sala. Aceste lucruri nu sunt atat de rele pentru tine pe cat crezi.

Viata este complexa si trecem prin diferite situatii, nu totul poate fi alb sau negru.

De aceea, iata cateva obiceiuri ce credeai ca iti fac rau, insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa.

 

1.Asculti muzica in casti

Cati dintre noi nu ascultam muzica in casti cand mergem spre birou, scoala sau in metrou? Ai observat ce bine te simti cand asculti muzica preferata?

Lucrul acesta nu este intamplator. In momentul in care ascultam muzica in casti,  creierul nostru elibereaza hormoni, ce iti aduc tie o stare buna de dispozitie.

Fii atent totusi la trafic! Atunci cand esti la trecerea de pietoni, da volumul mai mic pentru a fi constient de ce se intampla in jurul tau.

2.Bei cafea

Stai, stai, stai. Vorbim de o cantitate rezonabila de cafea, intre 1-3 cesti. Daca ramai in acesti parametri, te vei bucura de beneficiile cafelei precum: o memorie mai buna, un grad mai mare de productivitate, combate stresul si accelereaza metabolismul.

 

3.Mananci noaptea tarziu

Nu este sanatos sa te culci cu o senzatie de foame. Iti poate afecta somnul, iar mai tarziu se vor vedea si alte repercusiuni asupra starii tale de sanatate.

Daca ti se face foame, mananca ceva usor si nu exagera cu marimea portiei.

 

4.Mananci desert

Conteaza frecventa si cum combini alimentele.

Nu manana desert in fiecare zi, insa o data sau de 2 ori pe saptamna nu este o mare tragedie sa te rasfeti cu o prajitura buna.

In plus, daca ai mancat un preparat greu, cum ar fi pizza, lasagana, musaca sau preparate fast-food, atunci ar fi bine sa renunti cu totul la desert.

 

5.Sari peste antrenamentele de la sala

Mergi in fiecare zi la sala pentru a stimula muschii si pentru a avea un corp tonifiat.

Daca faci sport in mod excesiv, se pot intampla si lucruri neplacute, cum ar fi o stare proasta de dispozitie, o perturbare a ciclului menstrual si o senzatia de oboseala care nu te mai paraseste.

 

6.Esti dezordonat

Intr-un studio recent publicat in Psychological Science magazine, oamenii de stiinta au descoperit ca o dezordinea este un semn al unei minti creative.

Participantii, la studiul mentionat mai sus, care au stat intr-un mediu dezordonat au gasit solutii mai creative la problemele pe care le-au avut de rezolvat.

Ai un job care presupune nevoia de creativitate, iar biroul tau este deordonat? Lasa-l asa, daca vrei sa iti sporesti activitatea.

 

Exista obiceiuri ce aparent erau rele pentru noi, dar in realitate s-au dovedit ca ne fac mai mult bine. Viata este surprinzatoare uneori, nu-i asa?

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *