Ce capitale nu trebuie sa ratezi in vestul Europei

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orase europene, fiind atractiv pentru clima favorabila si pentru oportunitatile aduse turistilor, care vin aici din toate colturile globului. Capitala Portugaliei se intinde de-a lungul unei serii de dealuri aflate chiar la gura raului Tagus, iar istoria sa bogata este evidentiata la fiecare pas. In plus, nu a fost uitat nici trecutul glorios al navigatorilor care plecau de aici in expeditii in jurul lumii in urma cu 5 secole. Astfel, cei interesati pot da click aici pentru oferte pentru city break Lisabona, la Aerotravel tarifele fiind accesibile pentru toate buzunarele.

Podul Vasco da Gama

Acesta poate fi considerat o minune moderna, fiind finalizat in anul 1998 si poarta numele celebrului navigator, iar in timp a devenit o adevarata atractie. Ridicat pentru a decongestiona traficul capitalei portugheze, podul se intinde circa 17 km peste raul Tagus, iar costurile totale pentru constructie se ridica la peste 1 miliard de euro.

Statuia Cristo Rei

Aceasta a fost inspirata de mult mai faimoasa statuie din Rio de Janeiro care il infatiseaza pe Iisus, fiind amplasata pe un deal de unde este vegheat raul Tagus. Monumentul masiv reprezinta o alta constructie recenta, fiind aratat publicului in 1959, iar turistii au ocazia de a lua liftul pentru a ajunge pana in varf, unde se afla un punct de observare ce asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor.

Piata Petru al IV-lea

Totusi, cine va da click aici pentru oferte de city break Lisabona nu are cum sa rateze aceasta piata, intrucat reprezinta locul ideal unde se poate experimenta atmosfera orasului. Piata Petru al IV-lea este considerata cea mai frumoasa din tot orasul si ascunde nenumarate surprize la tot pasul si in urma cu 5 secole aici aveau loc executiile publice, iar acest trecut nu a fost uitat, fiind evidentiat prin monumente.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *