Bucura-te de o experienta de nerarat intr-o excursie in Delta

Reprezentand o arie de interes ce este protejata la nivel national inca din anul 1930, padurea Letea este considerata a fi cea mai veche rezervatie naturala din Romania. Intinzandu-se pe o suprafata de mii de hectare, aceasta cuprinde inclusiv zone cu o importanta mai mare care se afla sub stricta ocrotire a autoritatilor. Ca si itinerariu, pentru a ajunge in zona pornind din portul Sulina, este necesar sa strabateti 30 de kilometri, distanta ce poate fi transformata usor intr-o excursie placuta de o zi, cu barca. Considerata a fi o anecdota interesanta, padurea continua sa fie imprejmuita de un gard ce are rolul de a o proteja de caii salbatici care salasluiesc in acea zona si care ar fi pus in pericol siguranta zonei in caz contrar. Odata ajunsi in proximitate, traseul este facut in asa fel incat sa incorporeze atat transportul cu masina, pana la poarta, cat si cu caruta, cel din urma reprezentand un exercitiu excelent de imaginatie vizavi de modul in care calatoreau stramosii locuitorilor din prezent.

Alegeti sa va aventurati in padurile din zona Deltei Dunarii

Desi traseul pana la acest obiectiv turistic poate fi considerat lung, o excursie de o zi este tot ceea ce aveti nevoie pentru a admira nu doar frumusetea Padurii Letea, ci si ospitabilitatea satelor dimprejur, acestea constituind popasuri numai bune pentru a va familiariza cu gastronomia. Odata ce ati pornit, va veti putea delecta cu peisajul deosebit al mai multor canale precum Olguta, Fortuna si Letea si veti putea poposi in satul Mila 23, faimos pentru oamenii de valoare din domeniul sportiv care isi au originile in acest loc. Nu in ultimul rand, odata ajunsi la principalul obiectiv turistic, va veti putea bucura de peisaje diverse, dintre care amintim stejarii seculari, dunele de nisipi si chiar urmele cailor salbatici care salasluiesc in zona Letea din vremea ocupatiei comuniste.

Bucurati-va de un itinerariu spectaculos alaturi de cei dragi

Daca si dumnevoastra dispuneti de un interval de timp scurt dar doriti in acelasi timp sa vizitati cat mai multe obiective turistice deosebite, excursiile de 1 zi catre diferite zone din Delta reprezinta o alegere ideala, dat fiind faptul ca puteti alege dintre cele mai importante destinatii si va puteti organiza in asa fel incat sa aveti alaturi un anturaj agreabil, cu care sa porniti la drum si sa va puteti relaxa. Astfel, fie ca este vorba de o drumetie in scop recreativ sau sunteti curios sa va convingeti cu ochii dumnevoastra de frumusetea locului, Padurea Letea reprezinta destinatia perfecta, deoarece este dovada vie a suprematiei naturii fata de interventia omului si este casa pentru mii de specii de plante si animale. Pentru a afla mai multe despre aceasta zona, nu ezitati sa completati un formular in care sa rezervati o excursie in padurea Letea din Tulcea.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *