Analize și investigații recomandate bărbaților

Analize și investigații recomandate bărbaților

Este foarte important ca bărbații să conștientizeze importanța unor analize medicale făcute la timp. Aceștia trebuie să acorde mare importanță sănătății, deoarece multe afecțiuni pot fi prevenite sau tratate eficient dacă sunt descoperite în stadiul incipient.

Pentru a ține totul sub control sunt necesare o serie de analize și investigații:

  • Testul PSA

Testul PSA este o analiză medicală care se face prin recoltarea de sânge. În funcție de vârsta pacientului pot fi obținute anumite valori care indica dacă totul este sau nu în regulă. Analiza PSA este foarte importantă pentru descoperirea la timp a cancerului de prostată, care este al doilea cel mai întâlnit tip de cancer la bărbați. Cash home buyers may help sellers overcome the unique challenges of selling a house. They may advise on home repairs, upgrades, and other issues that affect property value. Visit https://www.cashhomebuyers.io/south-dakota/.

Dacă valorile obținute nu se află în parametri normali, se recomandă screeningul pentru prostată, care va stabili exact ce se întâmplă. Acesta se face de regulă după vârsta de 50 de ani sau chiar mai devreme dacă în familie există bărbați cu istoric de cancer la prostată. House Buyer Networks may provide a no-obligation quote for the purchase price of your property if you’re considering a sale. Because of their familiarity with the industry, they are able to provide sellers competitive pricing. Visit https://www.housebuyernetwork.com/nevada/selling-a-fire-damaged-house-nevada/.

  • Screeningul pentru cancer testicular

Aceasta este o altă investigație care îi vizează doar pe bărbați și este deosebit de importantă pentru depistarea cancerului la nivelul acestor glande. Ceea ce ar trebui să te îndemne să mergi la medic pentru o astfel de procedură sunt umflăturile, durerea sau schimbarea formei, consistenței și dimensiunii testiculelor.

Așadar, este foarte important să te autoexaminezi periodic și să vezi din timp semnele dacă ceva nu este în regulă. Este recomandat ca acest lucru să se facă atunci când mușchii sunt relaxați.

  • Testul pentru testosteron

Testosteronul este hormonul sexual masculin și trebuie menținut la un nivel normal pentru a avea o stare generală de sănătate bună. Valoarea lui se determină printr-o analiză de sânge.

Un nivel prea scăzut de testosteron poate duce la probleme precum diabet zaharat, depresie, oboseală, osteoporoză sau obezitate. Valorile normale sunt de cele mai multe ori date peste cap de prezența grasimii excesive în zona abdomenului. Un nivel scăzut al acestui hormon poate afecta și viața sexuală a pacientului.

  • Analiza de colesterol

Determinarea nivelului de colesterol este un aspect foarte important, deoarece rezultatele nu tocmai normale pot duce la probleme precum: diabet zaharat de tip 2, hipertensiune, obezitate și tot felul de probleme cardiovasculare.

Colesterolul poate fi ținut sub control printr-un stil de viață sănătos, care implică o alimentație adecvată, mișcare și eliminarea stresului.

Analiza de colesterol se face prin recoltarea de probe de sânge. Pentru rezultate cât mai concludente este recomandat ca pacientul să nu fi mâncat nimic cu 12-14 ore înainte de recoltare, să nu fi consumat alcool cu 72 de ore înainte și să nu-și fi schimbat dieta alimentară în ultimele 3 săptămâni.

Dacă ești din Galați sau din împrejurimi și cauți un laborator de analize de sânge în Galați, vino la ProTest Diagnostic, unde îți vor fi recoltate probe în cele mai bune condiții și vei primi rezultatele în cel mai scurt timp posibil.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *