A inceput sa imi placa sa servesc vin la cina

Avand in vedere faptul ca unii istorici consemneaza faptul ca vita de vie a fost cultivata pe meleagurile noastre inainte chiar si de primele tipuri de cereale, putem spune ca relatia indelungata a poporului nostru cu acest tip de licoare nobila este una deopotriva indelungata si presarata cu evenimente istorice si ritualice care i-au dau insemnatate de-a lungul anilor. Astfel, inca de pe vremea dacilor si a romanilor, putem observa faptul ca ambele popoare aveau cate o zeitate ce intruchipa abundenta recoltelor, precum si libertatea in gandire si comportament ce insotea consumul excesiv.

Printre alte evenimente ce au marca cursul istoric al vinului pe teritoriul tarii noastre se numara aruncarea acastuia in dizgratie de catre Burebista dar si exporturile de vin romanesc, ce dateaza conform scrierilor inca din perioada Evului Mediu. Doar odata cu perioada Marii secete din secolul XIX viticultorii au inceput sa importe soiuri “de vita nobila” de pe teritoriul Frantei, Italiei sau Germaniei, zone recunoscute la randul lor pentru istoria bogata in acest domeniu.

Despre cramele romanesti

Datorita multitudinii de regiuni intinse pe tot teritoriul tarii noastre unde cresterea viei este prielnice, odata cu trecerea timpului au inceput sa apara tot mai multe astfel de asezari in care producerea de vin a devenit deja o traditie. Astfel, denumirea de crama, desi atribuita poate cu un sens usor peiorativ in zilele noastre, face referire la o cladire adiacenta culturilor de vie in care strugurii se tescuiesc pentru ca mai apoi vinul sa fie preparat si depozitat corespunzator. In prezent, aceeasi denumire este utilizata si in cazul magazinelor ce comercializeaza acest tip de bautura, avand un cadru rustic.

Odata cu trecerea timpului, incintele aflate pe teritoriul domeniilor viticole au dezvoltat chiar un grad de popularitate on randul impatimitilor, oamenii preferand sa se bucure de experienta unei vizite intr-o podgorie pentru a fi martori la procesul de productie a vinului, pentru ca mai apoi sa deguste din soiurile specifice zonelor intr-o atmosfera autentica. Daca si tu doresti sa ai parte de o astfel de degustare inedita, alege vinuri romanesti de la crama si bucura-te de o experienta deosebita.

Despre crama Budureasca

Situata in mult cunoscut a regiune Dealu Mare si invecinandu-se cu multe alte domenii de renume, crama Budureasca s-a remarcat inca de la intemeierea acesteia in 2013 prin cultivarea unor soiuri de cea mai buna calitatea si productia unor soiuri ce se remarca prin paleta gustativa exceptionala, drept dovada stand cele peste 250 de distinctii obtinute la concursuri din toata lumea.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *