Orice parinte poate sa afle informatii despre bebelusul sau de aici

Odata ce au certitudinea ca sunt insarcinate, cele mai multe dintre femei pot relata deja o simptomatologie sugestiva, care le-a facut sa apeleze la confirmarea data de un specialist. Desi nespecifice la inceput, oboseala, balonarea si edematierea sanilor ne pot indrepta fara echivoc spre aceasta suspiciune, toate fiind urmate intr-un timp relativ scurt de absenta menstruatiei si, in multe cazuri, greturile matinale. Si in acest caz, gravitatea cu care se manifesta poate reprezenta un obstacol in calea unei alimentatii echilibrate, atat de necesara in primele luni de dezvoltare ale fatului.

Mai ales din cauza ca asa zisele pofte si intoleranta manifestata fata de alimente consumate in trecut in mod frecvent pot duce la acumularea de kilograme prea rapid sau dimpotriva, scadere in greutate, este important ca gravidele sa dea dovada de echilibru. Cel mai adesea, simptomul omniprezent, care acompaniaza toate celelalte schimbari din sarcina este oboseala, aceasta fiind tinuta sub control tot de o alimentatie sanatoasa, alaturi de un program de odihna corespunzator.

Specificatiile celui de-al doilea trimestru de sarcina

Odata trecuta de provocarile primului trimestru, gravida se poate bucura de o scadere importanta a riscului de avort spontan, revenirea energiei si a poftei de mancare, si chiar observarea primelor reactii ale micutului la vocea si atingerea sa. Acest interval este de asemenea crucial, deoarece miscarea moderata si administrarea de vitamine prenatale va pot ajuta sa debordati de energie, si sa fiti productiva si plina de optimism. Totodata, sexul copilului va putea fi confirmat fara echivoc, si vei putea simti miscari subtile, date de sughituri sau chiar miscari coordonate. La fel ca si pana acum, intervalul de 4-6 saptamani dintre ecografii trebuie respectat, pentru a putea lua toate masurile necesare in eventualitatea in care doctorii ar trebui sa intervina. Nu in ultimul rand, verificarea prezentei anomaliilor cromozomiale poate fi realizata prin solicitarea unui dublu sau triplu test.

Pregatirea pentru nastere din trimestrul al treilea

Odata cu intrarea pe ultima suta de metri, oboseala, apetitul crescut si disconfortul pelvin isi vor intra treptat in drepturi, atat datorita faptului ca bebelusul devine la randul sau tot mai greu, cat si din cauza ca pozitia sa tot mai joasa va pune presiune pe toate structurile pelvine, inclusiv vezica urinara. Totodata, odihna nu va mai fi pe masura epuizarii, dat fiind faptul ca tot mai multe pozitii vor deveni incomode din cauza dimensiunii burticii. In acest interval de timp, este important sa definitivati strictul necesar pe care il aveti de achizitionat in asteptarea bebelusului, pentru a evita cumparaturile pe ultima suta de metri. Daca si dumnevoastra doriti mai multe informatii despre tot ce ati putea avea nevoie pentru un nou nascut, Clubul Bebelusilor va sta la dispozitie cu materiale si articole care sa va satisfaca toate curiozitatile.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *